Over Ans

Wie ik ben en wat ik nu doe

Wat mijn loopbaan betreft, ben ik een laatbloeier. Ik heb eerst gedaan wat in de seventies voor veel vrouwen nog vanzelfsprekend was: naast een kantoorbaan voor huishouden, man en kinderen zorgen. Maar het liefst wilde ik leren: door de jaren heen ben ik mezelf altijd blijven ontwikkelen en ook steeds meer op mijn intuïtie gaan vertrouwen. Na mijn 45e ontdekte ik wat ik echt wil(de) en waar ik blij van word: buiten in de natuur anderen inspireren, begeleiden en coachen. Om dat doel te bereiken ben ik later naast mijn functies als HR medewerker & loopbaancoach weer gaan studeren, o.a. de post-HBO-opleiding loopbaanontwikkeling & coaching. In 2014 heb ik de opleiding tot wandelcoach bij Hilde Backus in Utrecht gevolgd. Mijn droom om voor mezelf te beginnen ben ik altijd blijven dromen en is nu werkelijkheid geworden. ‘Onderdeperenboom‘ deel ik mijn kennis, ervaring en intussen levenswijsheid in wandelingen met de natuur als coach en in workshops geïnspireerd door de Creatiespiraal van Marinus Knoope. Ik fiets het liefst elke dag, eet biologisch, filosofeer graag met anderen over de kunst van het leven en mijn leesvoer bestaat uit boeken, tijdschriften en blogs over persoonlijke ontwikkeling. Met de workshops en de wandelingen die ik geef wil ik anderen helpen & inspireren om meer flow in hun leven te krijgen door te blijven dromen. Ik heb twee dochters en drie kleindochters. 

Nu ik terugkijk denk ik: ‘Alles is er al, het wacht om gezien te worden.’ 

Als zevenjarig meisje (1960) droomde ik ervan om juf te worden en voor de klas te staan. Daar is gaandeweg werken in en met de natuur bijgekomen. Deze wensen hebben bij mij de zaadjes geplant voor waar ik nu mee bezig ben: een buiten’ervarings’plek voor persoonlijke groei.

‘Onderdeperenboom’ is een plek om te groeien en bloeien en samen met anderen te ontdekken wat je echt wilt. En wil je geen laatbloeier worden net als ik, begin dan vandaag nog! Ik loop graag een stukje met je mee op je levenspad. 

Iedereen heeft een doel in dit leven, een unieke gave of een bijzonder talent dat hij of zij aan anderen kan geven.’ Deepak Chopra